ÇANAKKALE / GELİBOLU - 26 Kasım İlkokulu

3/ A Sınıfının "UnitySprouts: eTwinning Well-Being Journey" eTwinning Projesi

Bu proje, öğrencilerin refahını destekleyen faaliyetler aracılığıyla küresel topluluk duygusunu geliştirmeyi amaçlamaktadır. Deneyimleri paylaşarak ve birbirlerinden öğrenerek öğrenciler daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam için yaşam boyu alışkanlıklar geliştirebilirler. Bu projeyle öğrencilerimizin olumlu ve sağlıklı bir yaşam tarzına katkıda bulunan uygulamaları keşfedip paylaşarak öğrenciler arasında refah ve mutluluğu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Projemiz okulumuz öğretmeni Buket Doğan kuruculuğunda başlatıldı ve Yunanistan'dan Despina Tzitzibasi katılımıyla kuruldu. Projemize Çanakkale ilimizin okullarından katılan ortaklar ile İspanya ve Finlandiya'dan katılan ortaklarımızla geliştirildi. Projemizin etkinlikleri ortaklarımızın katılımıyla planlandı. Projemizde Martin Seligman'ın PERMA modeli temel alındı. Proje ana temamızı 2024 eTwinning teması da olan "Okulda iyi oluş" oluşturuyor. 3/A Sınıfı öğrencileri 2022/2023 Eğitim öğretim yılında ÖRAV'ın desteğiyle yürütülen Kalpten Kalbe Mutluluk Sınıfı projesinde çalıştılar. Üç ay süren proje öğrencilerin aktif katılımıyla sonuçlandı. Bu yıl da öğrendiklerini eTwinning projesinde uygulama ve Avrupa'nın farklı okullarıyla paylaşma fırsatı buldular.

Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 15:20 - Görüntülenme: 19

Etiketler :